Известие

Collapse
No announcement yet.

Автоматично регулиране на фаровете?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Автоматично регулиране на фаровете?

Здравейте,
    Опитах да намеря решение във форума но не успях да открия. Имам Алфа 166 2004г., фаровете се регулират автоматично (няма възможност за ръчно регулиране в купето). Дотук добро но от 1 седмица явно механизма за автоматичното регулиране се е повредил и ми вдига високо светлините. На къси съм като на дълги и дразня всички срещу мен, а на дълги все едно правя на Батман знака в небето
    Забелязах, че когато се спускам по наклон фаровете слизат където им е мястото.

Въпрос: Някой сблъсквал ли се е с подобен проблем, знае ли къде се намира механизма за контрола на регулиране или да има ел. схема за този тип оборудване на алфата?
    Alfa Romeo 166 2,4 JTD Multijet 175HP

Колега би трябвало да имаш датчици на моста и да ти правят някаква грижа, един приятел имаше такъв проблем със Пежо 607 бяха му пипали моста нещо и фаровете му светеха много ниско.
    Alfa romeo 156 1.8TS
    Alfa romeo 166 2.0TS

Comment

Едни малки биалетки свързват датчиците с носачите много често ябълките на биалетките (които са много ситни) се вадят и системата за фаровете полудява
      0888 232 484 - Бобо Extreme Service
      sigpic
      Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
      Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

При 166 на долен ляв носач е закачена малката биалетка която задвижва джаджата на лаитроника.
        5 Ланчии зад гърба си!
        И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
          При 166 на долен ляв носач е закачена малката биалетка която задвижва джаджата на лаитроника.
          Да там е, и при мен на пласмаската беше се отчупила от едната страна и ми правеше същите мизерии, само че при мойта наместването е само при пускане на фаровете(т.е докато се движа не се регулират). След като я оправих тази джаджа спря с проблемите
          Alfa Romeo 166 2.4jtd

Comment

Благодаря на всички за съветите, а ето и какво открих. Точно това са датчиците за регулиране на фаровете. 1 на задния ляв носач (преди това си мислех, че е кантар за спирачното усилие) и 1 на предния ляв носач (демонтира се гумата за достъп до него). Добрата новина, е че и 2-та ми работят. Целта е когато се натовари колата отзад да забие фаровете, а когато предницата се забие да ги повдигне и комбинации от този сорт. Фаровете се сетват и без тези датчици, а в последствие зачитат на тях за следене на терена.

От пробите, които направих си извадих 2 евентуални заключения на проблема. Системата работи добре но колата ми е пропаднала (предницата) и това предизвиква изкуствено повдигане на фаровете. (дано не е окачването ) Аз лично си мисля, че натрупания лед е причината за излишната тежест. Тази нощ я държах в гаража за да се разтопи леда, на сутрешното палене фаровете застанаха на правилната позиция. Това е за сега....
            Alfa Romeo 166 2,4 JTD Multijet 175HP

Comment

Вчера сменях гуми и хвърлих едно око. Ето малко снимки, ако на някой му е интересно.

Преден

Заден
              Attached Files
              Last edited by borvass; d.m.y г., 22:33.
              sigpic
              Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
              Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Working...
              X